Direct een loodgieter nodig in Helmond?Bel 085 106 1558Of vul het formulier in

Werkzaam in Helmond, hoofdvestiging Wateringen
Eenvoudig en snel uw douchekraan ontdoen van kalkaanslagRedactie, 27 februari 2024

Wanneer u uw douche schoonmaakt, denkt u wellicht vooral aan de douchekop. Het poetsen van de douchekraan wordt echter vaak overgeslagen, terwijl er ook kalkaanslag kan ontstaan. Dit kan echter problemen opleveren bij het openen en sluiten van uw douchekraan.

De kraan bedienen wordt bemoeilijkt door kalkaanslag en kan zelfs onmogelijk zijn. Kortom, zeer onhandig. Hier wordt uitgelegd hoe u op de meest efficiënte manier uw douchekraan kunt ontkalken.

Uw douchekraan ontkalken: 3 eenvoudige stappen

Neem een doek en maak deze vochtig met een chemische ontkalker als reinigingsmiddel en wrijf hiermee over de douchekraan. Vermijd directe toepassing van reinigingsmiddelen op de douchekraan om chemische reacties te voorkomen die schade kunnen veroorzaken. Geef het schoonmaakmiddel enige tijd om in te trekken op de douchekraan. De tijdsduur van deze inwerktijd verschilt per gebruikte product.

Na het zetten van andere stappen moet u de douchekraan afspoelen met water en wat afwasmiddel. Het is belangrijk dat u bij het verwijderen van kalkaanslag met een schuursponsje, let op dat het sponsje niet te ruw is om krassen te vermijden. Na het voltooien van andere taken, dient u de douchekraan droog te maken met een zachte doek voor een glanzende uitstraling.

Kalkaanslag voorkomen in uw douchekraan: bruikbare tips

Overweeg om een waterverzachter aan te schaffen, investeer in een waterfilter, droog uw douche grondig af, droog het opnieuw af en gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen. Door deze hulpmiddelen wordt voorkomen dat kalkafzetting in uw douche ontstaat. Als u na het uitvoeren van deze suggesties en aanbevelingen nog steeds problemen tegenkomt, aarzel dan niet om contact op te nemen met KR loodgieters- en installatiebedrijf.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1558

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Een moment geduld alstublieft
We verwerken uw aanvraag...

Over KR loodgieters- en installatiebedrijf

Ons toegewijde team gaat met uiterste zorg te werk en onze voldoening is pas compleet wanneer jij tevreden bent. Daarom hechten we veel waarde aan een grondige bespreking vooraf, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Samen met jou streven we ernaar om een doeltreffende en passende oplossing te vinden voor jouw loodgietersklus, met als resultaat dat jouw woning in uitstekende conditie blijft. Door onze gezamenlijke inspanningen zorgen we ervoor dat jouw specifieke behoeften en wensen volledig worden begrepen en vertaald naar een hoogwaardige dienstverlening.