Teamfoto Installatiebedrijf Ambting
Werkzaam in Helmond, hoofdvestiging Oirschot
Eenvoudig en snel uw douchekraan ontdoen van kalkaanslag Redactie, 27 februari 2024
Kraan verkalkt, hoe schoon te maken?

Wanneer u uw douche schoonmaakt, denkt u wellicht vooral aan de douchekop. Het poetsen van de douchekraan wordt echter vaak overgeslagen, terwijl er ook kalkaanslag kan ontstaan. Dit kan echter problemen opleveren bij het openen en sluiten van uw douchekraan.

De kraan bedienen wordt bemoeilijkt door kalkaanslag en kan zelfs onmogelijk zijn. Kortom, zeer onhandig. Hier wordt uitgelegd hoe u op de meest efficiënte manier uw douchekraan kunt ontkalken.

Uw douchekraan ontkalken: 3 eenvoudige stappen

Neem een doek en maak deze vochtig met een chemische ontkalker als reinigingsmiddel en wrijf hiermee over de douchekraan. Vermijd directe toepassing van reinigingsmiddelen op de douchekraan om chemische reacties te voorkomen die schade kunnen veroorzaken. Geef het schoonmaakmiddel enige tijd om in te trekken op de douchekraan. De tijdsduur van deze inwerktijd verschilt per gebruikte product.

Na het zetten van andere stappen moet u de douchekraan afspoelen met water en wat afwasmiddel. Het is belangrijk dat u bij het verwijderen van kalkaanslag met een schuursponsje, let op dat het sponsje niet te ruw is om krassen te vermijden. Na het voltooien van andere taken, dient u de douchekraan droog te maken met een zachte doek voor een glanzende uitstraling.

Kalkaanslag voorkomen in uw douchekraan: bruikbare tips

Overweeg om een waterverzachter aan te schaffen, investeer in een waterfilter, droog uw douche grondig af, droog het opnieuw af en gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen. Door deze hulpmiddelen wordt voorkomen dat kalkafzetting in uw douche ontstaat. Als u na het uitvoeren van deze suggesties en aanbevelingen nog steeds problemen tegenkomt, aarzel dan niet om contact op te nemen met Installatiebedrijf Ambting.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 0499 213 903

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Installatiebedrijf Ambting

Installatiebedrijf Ambting is een gerenommeerd installatiebedrijf voor al uw loodgieters- en CV-werkzaamheden en is voornamelijk werkzaam in onderstaande disciplines:


Centrale Verwarmingsinstallatie
Een lekker warm huis of een behaaglijk kantoor, zonder goedwerkende c.v. zijn we nergens meer. Installatiebedrijf Ambting levert en installeert uw NEFIT c.v.-ketels, boilers, radiatoren en vloerverwarming. Er zijn ook verwarmingsmogelijkheden op zonne-energie en aardwarmte. Vraag naar de mogelijkheden.


Gas
Installatiebedrijf Ambting voor het uitvoeren van alle denkbare werkzaamheden met betrekking tot gasleidingen van uw gasinstallatie. Er is keuze uit koperen of kunststof leidingen.


Water
Installatiebedrijf Ambting zorgt voor het aanleggen van complete waterinstallaties en tevens ook het renoveren of vervangen van oude waterleidingen. Er is keuze uit koperen of kunststof waterleidingen.


Sanitair
Van een enkele kraan tot complete badkamers, Installatiebedrijf Ambting levert en installeert sanitair in samenwerking met sanitairtoonzalen in de regio.


Dakwerken
Installatiebedrijf Ambting is gespecialiseerd in het renoveren en het vernieuwen van bitumen dakbedekking. Ook geven wij uw graag advies over dakisolatie en afwerking.
Zinkwerken
Installatiebedrijf Ambting verricht allerlei zinkwerkzaamheden. Zinken goten, zinken daken, zinken deklijsten en zinken hemelwaterafvoeren.
Service en onderhoud
Installatiebedrijf Ambting verzorgt tevens service en periodiek onderhoud voor bovenstaande disciplines.