Direct een loodgieter nodig in Helmond?Bel 085 106 1558Of vul het formulier in

Werkzaam in Helmond, hoofdvestiging Wateringen
Eenvoudige manieren om veelvoorkomende lekkages te voorkomenRedactie, 2 april 2024
Lekkage in huis is altijd vervelend
KR loodgieters- en installatiebedrijf weet hoe vervelend lekkage in huis is; wij handelen snel!

Lekkages kunnen niet alleen ongemak veroorzaken, maar ook aanzienlijke schade aan uw huis aanrichten. Er zijn verschillende preventieve maatregelen die u kunt nemen om lekkages te voorkomen en ervoor te zorgen dat uw sanitair goed blijft functioneren. Hier vindt u tips om de meest voorkomende lekkages te voorkomen.

Inspectie van leidingen

Een van de effectiefste manieren om lekkages te voorkomen, is door geregeld een inspectie van uw leidingen te houden. Controleer op indicaties van corrosie, roest of kleine barstjes. Een vroegtijdige ontdekking van problemen kan voorkomen dat ze uitgroeien tot grote lekken.

Afdichtingen inspecteren

Afdichtingen rond kranen en leidingen hebben vaak last van slijtage na verloop van tijd. Controleer regelmatig de staat van deze afdichtingen en vervang ze indien nodig. Door een goede afdichting kan er geen water ontsnappen en wordt de kans op lekkages verkleind.

Voorkom lekkages door geen afval door afvoeren te spoelen

Voorkom verstoppingen door geen vet, olie of grote hoeveelheden voedselresten in de afvoer weg te spoelen. Voorkom het ontstaan van lekken door verstoppingen effectief te voorkomen. Verhinder dat vuil en puin uw leidingen binnendringen door een zeefje in de gootsteen te plaatsen.

Controleer regelmatig uw waterdruk

Een te grote waterdruk kan schade veroorzaken aan de leidingen en lekkages veroorzaken. Het is verstandig om de waterdruk regelmatig te controleren en aan te passen indien nodig. Een simpele drukregelaar kan helpen om schade te voorkomen.

Bescherm uw woning tegen gebruikelijke lekkages met deze waardevolle aanbevelingen

Wanneer de winter nadert, kunnen bevroren leidingen lekkageproblemen veroorzaken. Leidingen in onverwarmde ruimtes isoleren en bij extreme kou langzaam water uit de kranen laten lopen, voorkomt bevriezing van leidingen. Dit voorkomt dat de leidingen bevriezen en scheuren vertonen.

Door goed onderhoud te plegen, voorkomt u veelvoorkomende lekkages

Zorg ervoor dat u regelmatig uw installaties onderhoudt en kleine problemen op tijd oplost om grote herstelkosten en ongemakken te vermijden. Onthoud: voorkomen is altijd beter dan genezen als het om loodgieterswerk gaat. Heeft u toch een lekkage in huis? Schakel dan KR loodgieters- en installatiebedrijf in om dit voor u op te lossen. Bel voor een afspraak naar 085 106 1558.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1558

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Een moment geduld alstublieft
We verwerken uw aanvraag...

Over KR loodgieters- en installatiebedrijf

Ons toegewijde team gaat met uiterste zorg te werk en onze voldoening is pas compleet wanneer jij tevreden bent. Daarom hechten we veel waarde aan een grondige bespreking vooraf, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Samen met jou streven we ernaar om een doeltreffende en passende oplossing te vinden voor jouw loodgietersklus, met als resultaat dat jouw woning in uitstekende conditie blijft. Door onze gezamenlijke inspanningen zorgen we ervoor dat jouw specifieke behoeften en wensen volledig worden begrepen en vertaald naar een hoogwaardige dienstverlening.