Teamfoto Installatiebedrijf Ambting
Werkzaam in Helmond, hoofdvestiging Oirschot
Eenvoudige manieren om veelvoorkomende lekkages te voorkomen Redactie, 2 april 2024
Lekkage in huis is altijd vervelend
Installatiebedrijf Ambting weet hoe vervelend lekkage in huis is; wij handelen snel!

Lekkages kunnen niet alleen ongemak veroorzaken, maar ook aanzienlijke schade aan uw huis aanrichten. Er zijn verschillende preventieve maatregelen die u kunt nemen om lekkages te voorkomen en ervoor te zorgen dat uw sanitair goed blijft functioneren. Hier vindt u tips om de meest voorkomende lekkages te voorkomen.

Inspectie van leidingen

Een van de effectiefste manieren om lekkages te voorkomen, is door geregeld een inspectie van uw leidingen te houden. Controleer op indicaties van corrosie, roest of kleine barstjes. Een vroegtijdige ontdekking van problemen kan voorkomen dat ze uitgroeien tot grote lekken.

Afdichtingen inspecteren

Afdichtingen rond kranen en leidingen hebben vaak last van slijtage na verloop van tijd. Controleer regelmatig de staat van deze afdichtingen en vervang ze indien nodig. Door een goede afdichting kan er geen water ontsnappen en wordt de kans op lekkages verkleind.

Voorkom lekkages door geen afval door afvoeren te spoelen

Voorkom verstoppingen door geen vet, olie of grote hoeveelheden voedselresten in de afvoer weg te spoelen. Voorkom het ontstaan van lekken door verstoppingen effectief te voorkomen. Verhinder dat vuil en puin uw leidingen binnendringen door een zeefje in de gootsteen te plaatsen.

Controleer regelmatig uw waterdruk

Een te grote waterdruk kan schade veroorzaken aan de leidingen en lekkages veroorzaken. Het is verstandig om de waterdruk regelmatig te controleren en aan te passen indien nodig. Een simpele drukregelaar kan helpen om schade te voorkomen.

Bescherm uw woning tegen gebruikelijke lekkages met deze waardevolle aanbevelingen

Wanneer de winter nadert, kunnen bevroren leidingen lekkageproblemen veroorzaken. Leidingen in onverwarmde ruimtes isoleren en bij extreme kou langzaam water uit de kranen laten lopen, voorkomt bevriezing van leidingen. Dit voorkomt dat de leidingen bevriezen en scheuren vertonen.

Door goed onderhoud te plegen, voorkomt u veelvoorkomende lekkages

Zorg ervoor dat u regelmatig uw installaties onderhoudt en kleine problemen op tijd oplost om grote herstelkosten en ongemakken te vermijden. Onthoud: voorkomen is altijd beter dan genezen als het om loodgieterswerk gaat. Heeft u toch een lekkage in huis? Schakel dan Installatiebedrijf Ambting in om dit voor u op te lossen. Bel voor een afspraak naar 0499 213 903.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 0499 213 903

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Installatiebedrijf Ambting

Installatiebedrijf Ambting is een gerenommeerd installatiebedrijf voor al uw loodgieters- en CV-werkzaamheden en is voornamelijk werkzaam in onderstaande disciplines:


Centrale Verwarmingsinstallatie
Een lekker warm huis of een behaaglijk kantoor, zonder goedwerkende c.v. zijn we nergens meer. Installatiebedrijf Ambting levert en installeert uw NEFIT c.v.-ketels, boilers, radiatoren en vloerverwarming. Er zijn ook verwarmingsmogelijkheden op zonne-energie en aardwarmte. Vraag naar de mogelijkheden.


Gas
Installatiebedrijf Ambting voor het uitvoeren van alle denkbare werkzaamheden met betrekking tot gasleidingen van uw gasinstallatie. Er is keuze uit koperen of kunststof leidingen.


Water
Installatiebedrijf Ambting zorgt voor het aanleggen van complete waterinstallaties en tevens ook het renoveren of vervangen van oude waterleidingen. Er is keuze uit koperen of kunststof waterleidingen.


Sanitair
Van een enkele kraan tot complete badkamers, Installatiebedrijf Ambting levert en installeert sanitair in samenwerking met sanitairtoonzalen in de regio.


Dakwerken
Installatiebedrijf Ambting is gespecialiseerd in het renoveren en het vernieuwen van bitumen dakbedekking. Ook geven wij uw graag advies over dakisolatie en afwerking.
Zinkwerken
Installatiebedrijf Ambting verricht allerlei zinkwerkzaamheden. Zinken goten, zinken daken, zinken deklijsten en zinken hemelwaterafvoeren.
Service en onderhoud
Installatiebedrijf Ambting verzorgt tevens service en periodiek onderhoud voor bovenstaande disciplines.