Direct een loodgieter nodig in Helmond?Bel 085 106 1558Of vul het formulier in

Werkzaam in Helmond, hoofdvestiging Wateringen
Tips voor het zelf aansluiten van uw nieuwe radiatorRedactie, 16 maart 2024

De oude radiatorklep verwijderen met deze handige aanwijzingen

Indien uw radiator stuk is of als u een nieuwe (design)radiator wilt installeren, laten we hier een stap-voor-stap handleiding zien voor het zelf vervangen van een radiator. Bij het vernieuwen van de oude radiator is het van belang om de cv-ketel uit te schakelen en de temperatuur te laten dalen tot onder de 40 graden. Draai de kranen van de radiatoren die hoger zijn dan uw eigen radiator open om ze leeg te laten lopen.

Als de te vervangen radiator zich op het laagste punt bevindt, bevestig dan een vulslang aan de vul- en aftapkraan. Open de kraan om de installatie leeg te laten lopen. Indien de te vervangen radiator niet op het laagste punt blijkt te zijn, zoek dan de juiste locatie en sluit daar de vulslang aan om de installatie leeg te laten lopen.

Gewoonlijk treft u de radiator aan op de laagste plek in uw woning. Haal de koppelingen van zowel de inlaat als de uitlaat van de radiator los. Schroef de verwarming zelf los en neem indien nodig de bevestigingsmaterialen weg.

Uw oude radiatorknop vervangen door een nieuw exemplaar

Na het verwijderen van de oude radiator, is het nu tijd om de nieuwe te installeren. Wanneer u dezelfde soort radiator aansluit, kunt u dezelfde bevestigingsbeugels gebruiken. Als u een ander type radiator installeert en de aansluitingen van de af- en toevoer op een andere plaats zitten, verleng dan de leidingen tot het juiste punt met behulp van de radiatorbuis, buizensnijder en radiatorfittingen.

Een fitting maken tussen de buizen vereist de volgende handelingen. Door de buis op de correcte lengte af te snijden met de buizensnijder, kunt u de moer over de buis schuiven. Nadat u de knelring over de buis heeft geplaatst (oudere knelringen kunnen niet hergebruikt worden), duwt u de buis in de fitting en draait u de moer stevig vast.

Zodra de af- en toevoer aangesloten zijn op de nieuwe radiator en alle ontluchtingskranen gesloten zijn, dient u het systeem opnieuw te vullen via de waterkraan bij de ketel. Voordat u de slang aansluit op het systeem, is het raadzaam om deze eerst te laten vullen met water om de ontluchting te vereenvoudigen. Zodra u de kraan opendraait, laat het water stromen totdat de druk ongeveer 1,5 tot 2 bar is. Indien benodigd, ontlucht de installatie opnieuw.

Heeft u behoefte aan een professional?

Mocht het niet lukken of wenst u hulp van een professional?Neem contact met KR loodgieters- en installatiebedrijf op om dit voor u uit handen te nemen. Via 085 106 1558 zijn we beschikbaar om de mogelijkheden met u te bespreken.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1558

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Een moment geduld alstublieft
We verwerken uw aanvraag...

Over KR loodgieters- en installatiebedrijf

Ons toegewijde team gaat met uiterste zorg te werk en onze voldoening is pas compleet wanneer jij tevreden bent. Daarom hechten we veel waarde aan een grondige bespreking vooraf, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Samen met jou streven we ernaar om een doeltreffende en passende oplossing te vinden voor jouw loodgietersklus, met als resultaat dat jouw woning in uitstekende conditie blijft. Door onze gezamenlijke inspanningen zorgen we ervoor dat jouw specifieke behoeften en wensen volledig worden begrepen en vertaald naar een hoogwaardige dienstverlening.