Teamfoto Installatiebedrijf Ambting
Werkzaam in Helmond, hoofdvestiging Oirschot
Tips voor het zelf aansluiten van uw nieuwe radiator Redactie, 16 maart 2024
Verwarming laten aansluiten door een monteur
In Helmond en omgeving kunt u bij Installatiebedrijf Ambting terecht voor uw verwarmingsklussen.

De oude radiatorklep verwijderen met deze handige aanwijzingen

Indien uw radiator stuk is of als u een nieuwe (design)radiator wilt installeren, laten we hier een stap-voor-stap handleiding zien voor het zelf vervangen van een radiator. Bij het vernieuwen van de oude radiator is het van belang om de cv-ketel uit te schakelen en de temperatuur te laten dalen tot onder de 40 graden. Draai de kranen van de radiatoren die hoger zijn dan uw eigen radiator open om ze leeg te laten lopen.

Als de te vervangen radiator zich op het laagste punt bevindt, bevestig dan een vulslang aan de vul- en aftapkraan. Open de kraan om de installatie leeg te laten lopen. Indien de te vervangen radiator niet op het laagste punt blijkt te zijn, zoek dan de juiste locatie en sluit daar de vulslang aan om de installatie leeg te laten lopen.

Gewoonlijk treft u de radiator aan op de laagste plek in uw woning. Haal de koppelingen van zowel de inlaat als de uitlaat van de radiator los. Schroef de verwarming zelf los en neem indien nodig de bevestigingsmaterialen weg.

Uw oude radiatorknop vervangen door een nieuw exemplaar

Na het verwijderen van de oude radiator, is het nu tijd om de nieuwe te installeren. Wanneer u dezelfde soort radiator aansluit, kunt u dezelfde bevestigingsbeugels gebruiken. Als u een ander type radiator installeert en de aansluitingen van de af- en toevoer op een andere plaats zitten, verleng dan de leidingen tot het juiste punt met behulp van de radiatorbuis, buizensnijder en radiatorfittingen.

Een fitting maken tussen de buizen vereist de volgende handelingen. Door de buis op de correcte lengte af te snijden met de buizensnijder, kunt u de moer over de buis schuiven. Nadat u de knelring over de buis heeft geplaatst (oudere knelringen kunnen niet hergebruikt worden), duwt u de buis in de fitting en draait u de moer stevig vast.

Zodra de af- en toevoer aangesloten zijn op de nieuwe radiator en alle ontluchtingskranen gesloten zijn, dient u het systeem opnieuw te vullen via de waterkraan bij de ketel. Voordat u de slang aansluit op het systeem, is het raadzaam om deze eerst te laten vullen met water om de ontluchting te vereenvoudigen. Zodra u de kraan opendraait, laat het water stromen totdat de druk ongeveer 1,5 tot 2 bar is. Indien benodigd, ontlucht de installatie opnieuw.

Heeft u behoefte aan een professional?

Mocht het niet lukken of wenst u hulp van een professional?Neem contact met Installatiebedrijf Ambting op om dit voor u uit handen te nemen. Via 0499 213 903 zijn we beschikbaar om de mogelijkheden met u te bespreken.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 0499 213 903

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Installatiebedrijf Ambting

Installatiebedrijf Ambting is een gerenommeerd installatiebedrijf voor al uw loodgieters- en CV-werkzaamheden en is voornamelijk werkzaam in onderstaande disciplines:


Centrale Verwarmingsinstallatie
Een lekker warm huis of een behaaglijk kantoor, zonder goedwerkende c.v. zijn we nergens meer. Installatiebedrijf Ambting levert en installeert uw NEFIT c.v.-ketels, boilers, radiatoren en vloerverwarming. Er zijn ook verwarmingsmogelijkheden op zonne-energie en aardwarmte. Vraag naar de mogelijkheden.


Gas
Installatiebedrijf Ambting voor het uitvoeren van alle denkbare werkzaamheden met betrekking tot gasleidingen van uw gasinstallatie. Er is keuze uit koperen of kunststof leidingen.


Water
Installatiebedrijf Ambting zorgt voor het aanleggen van complete waterinstallaties en tevens ook het renoveren of vervangen van oude waterleidingen. Er is keuze uit koperen of kunststof waterleidingen.


Sanitair
Van een enkele kraan tot complete badkamers, Installatiebedrijf Ambting levert en installeert sanitair in samenwerking met sanitairtoonzalen in de regio.


Dakwerken
Installatiebedrijf Ambting is gespecialiseerd in het renoveren en het vernieuwen van bitumen dakbedekking. Ook geven wij uw graag advies over dakisolatie en afwerking.
Zinkwerken
Installatiebedrijf Ambting verricht allerlei zinkwerkzaamheden. Zinken goten, zinken daken, zinken deklijsten en zinken hemelwaterafvoeren.
Service en onderhoud
Installatiebedrijf Ambting verzorgt tevens service en periodiek onderhoud voor bovenstaande disciplines.