Direct een loodgieter nodig in Helmond?Bel 085 106 1558Of vul het formulier in

Werkzaam in Helmond, hoofdvestiging Wateringen
Wat te doen bij een lekkende kraanRedactie, 22 februari 2024

Een lekkende kraan, in zowel de keuken als de badkamer, is iets wat u liever vermijdt. Afgezien van het ongemak van een lekkende kraan, resulteert dit ook in onnodig waterverlies. Dit is natuurlijk enorm zonde, maar gelukkig zijn er snelle oplossingen beschikbaar om van een lekkende kraan af te komen.

Een goede start is belangrijk

Door de hoofdkraan te sluiten voordat u de lekkage verhelpt, kunt u voorkomen dat er extra water verloren gaat. Vervolgens gaat u op zoek naar de oorzaak van de lekkage, zo kunt u vaststellen wat gerepareerd moet worden. Het is belangrijk om het benodigde gereedschap bij de hand te hebben en de juiste materialen hebt als u een onderdeel moet vervangen.

Waarom is uw kraan aan het lekken?

Een lekkende kraan kan diverse aanleidingen hebben. Diverse locaties waarop u kunt letten. Onderzoek de uitloop van de kraan, als er water blijft druppelen kan het binnenste van de kraan lekken of is het kraanleertje beschadigd. Als de kraan bij de hendel lekt, heeft het te maken met het binnenwerk of het kraanleertje dat niet goed meer functioneert.

De volgende stap om de lekkage op te lossen, als deze niet verholpen is, is als volgt. Bij een lekkende onderkant van de kraan, kan water via het kraangat lekken. Mogelijk is de hendel lek of is er lekkage in de 'kraanbody'.

Tijd om de kraanlekkage te herstellen

Zodra u de watertoevoer heeft afgesloten en weet wat het mankement is, kunt u aan de herstelling beginnen. Begin met het losdraaien van de knoppen en het handvat van de kraan, zodat u de binnenkant kunt benaderen. Daarna draait u het binnenwerk los om bij de pakkingring te komen, als deze beschadigd is, kunt u deze vervangen.

Wanneer een kraan begint te lekken, is het meestal het kraanleertje dat de boosdoener is. Een cruciale stap na de reparatie van de kraan is het grondig ontkalken van alle onderdelen. Wanneer u klaar bent met het vervangen van alle onderdelen, monteert u de kraan terug in elkaar in de omgekeerde volgorde.

Als de lekkage aanhoudt, schakel dan KR loodgieters- en installatiebedrijf in!

Indien de kraan na montage blijft lekken, is de kraan vermoedelijk versleten en zal moeten worden vervangen. Schakel onmiddellijk KR loodgieters- en installatiebedrijf in, we bieden graag onze hulp aan. Voor het plannen van een afspraak of voor eventuele vragen, neem contact met ons op via 085 106 1558.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1558

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Een moment geduld alstublieft
We verwerken uw aanvraag...

Over KR loodgieters- en installatiebedrijf

Ons toegewijde team gaat met uiterste zorg te werk en onze voldoening is pas compleet wanneer jij tevreden bent. Daarom hechten we veel waarde aan een grondige bespreking vooraf, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Samen met jou streven we ernaar om een doeltreffende en passende oplossing te vinden voor jouw loodgietersklus, met als resultaat dat jouw woning in uitstekende conditie blijft. Door onze gezamenlijke inspanningen zorgen we ervoor dat jouw specifieke behoeften en wensen volledig worden begrepen en vertaald naar een hoogwaardige dienstverlening.