Teamfoto Installatiebedrijf Ambting
Werkzaam in Helmond, hoofdvestiging Oirschot
Wat te doen bij een lekkende kraan Redactie, 22 februari 2024
Kraanlekkage bij de gootsteen

Een lekkende kraan, in zowel de keuken als de badkamer, is iets wat u liever vermijdt. Afgezien van het ongemak van een lekkende kraan, resulteert dit ook in onnodig waterverlies. Dit is natuurlijk enorm zonde, maar gelukkig zijn er snelle oplossingen beschikbaar om van een lekkende kraan af te komen.

Een goede start is belangrijk

Door de hoofdkraan te sluiten voordat u de lekkage verhelpt, kunt u voorkomen dat er extra water verloren gaat. Vervolgens gaat u op zoek naar de oorzaak van de lekkage, zo kunt u vaststellen wat gerepareerd moet worden. Het is belangrijk om het benodigde gereedschap bij de hand te hebben en de juiste materialen hebt als u een onderdeel moet vervangen.

Waarom is uw kraan aan het lekken?

Een lekkende kraan kan diverse aanleidingen hebben. Diverse locaties waarop u kunt letten. Onderzoek de uitloop van de kraan, als er water blijft druppelen kan het binnenste van de kraan lekken of is het kraanleertje beschadigd. Als de kraan bij de hendel lekt, heeft het te maken met het binnenwerk of het kraanleertje dat niet goed meer functioneert.

De volgende stap om de lekkage op te lossen, als deze niet verholpen is, is als volgt. Bij een lekkende onderkant van de kraan, kan water via het kraangat lekken. Mogelijk is de hendel lek of is er lekkage in de 'kraanbody'.

Tijd om de kraanlekkage te herstellen

Zodra u de watertoevoer heeft afgesloten en weet wat het mankement is, kunt u aan de herstelling beginnen. Begin met het losdraaien van de knoppen en het handvat van de kraan, zodat u de binnenkant kunt benaderen. Daarna draait u het binnenwerk los om bij de pakkingring te komen, als deze beschadigd is, kunt u deze vervangen.

Wanneer een kraan begint te lekken, is het meestal het kraanleertje dat de boosdoener is. Een cruciale stap na de reparatie van de kraan is het grondig ontkalken van alle onderdelen. Wanneer u klaar bent met het vervangen van alle onderdelen, monteert u de kraan terug in elkaar in de omgekeerde volgorde.

Als de lekkage aanhoudt, schakel dan Installatiebedrijf Ambting in!

Indien de kraan na montage blijft lekken, is de kraan vermoedelijk versleten en zal moeten worden vervangen. Schakel onmiddellijk Installatiebedrijf Ambting in, we bieden graag onze hulp aan. Voor het plannen van een afspraak of voor eventuele vragen, neem contact met ons op via 0499 213 903.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 0499 213 903

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Installatiebedrijf Ambting

Installatiebedrijf Ambting is een gerenommeerd installatiebedrijf voor al uw loodgieters- en CV-werkzaamheden en is voornamelijk werkzaam in onderstaande disciplines:


Centrale Verwarmingsinstallatie
Een lekker warm huis of een behaaglijk kantoor, zonder goedwerkende c.v. zijn we nergens meer. Installatiebedrijf Ambting levert en installeert uw NEFIT c.v.-ketels, boilers, radiatoren en vloerverwarming. Er zijn ook verwarmingsmogelijkheden op zonne-energie en aardwarmte. Vraag naar de mogelijkheden.


Gas
Installatiebedrijf Ambting voor het uitvoeren van alle denkbare werkzaamheden met betrekking tot gasleidingen van uw gasinstallatie. Er is keuze uit koperen of kunststof leidingen.


Water
Installatiebedrijf Ambting zorgt voor het aanleggen van complete waterinstallaties en tevens ook het renoveren of vervangen van oude waterleidingen. Er is keuze uit koperen of kunststof waterleidingen.


Sanitair
Van een enkele kraan tot complete badkamers, Installatiebedrijf Ambting levert en installeert sanitair in samenwerking met sanitairtoonzalen in de regio.


Dakwerken
Installatiebedrijf Ambting is gespecialiseerd in het renoveren en het vernieuwen van bitumen dakbedekking. Ook geven wij uw graag advies over dakisolatie en afwerking.
Zinkwerken
Installatiebedrijf Ambting verricht allerlei zinkwerkzaamheden. Zinken goten, zinken daken, zinken deklijsten en zinken hemelwaterafvoeren.
Service en onderhoud
Installatiebedrijf Ambting verzorgt tevens service en periodiek onderhoud voor bovenstaande disciplines.